Stiftelsens första projekt. 

STARTA PODDEN, för insikts- och kunskapsspridning!

Var med och starta podden ”Hållbar utveckling Kris och beredskap”.
Att förändra världen börjar alltid med dig själv och vi kommer behöva samverka för att skapa en stark rörelse framåt för en hållbar utveckling. Här vill vi gärna vara med och göra skillnad! I podden når vi gränslöst ut till människan och över generationer med möjlighet att bidra till en hållbar förändring, för dig som privatperson eller företag.
Klicka här för att bidra till att ”starta podden”! 

Genom podden bjuder vi på kunskap och skapar insikter med intressanta människor och professioner i ämnen som ökar vårt medvetande och motivation. För att hitta vägen framåt behöver vi inspiration och intryck för att se möjligheter. Att tänka globalt och agera lokalt.
Insamlingsstiftelsen ”Hållbar Utveckling samt Kris och Beredskap” har därför startat en donationsinsamling för poddprojektet.
Här kan du som företag eller privatperson bidra med valfritt belopp och hjälpa oss att få igång podden. ”Många bäckar små” och vi står beredda att dra igång så snart vi nått budget för projektets första år. Du som bidrar förblir anonym men du måste uppge ditt namn vid transaktionen (enligt lag).

//Varmt tack. Vi hörs i podden!

PODDEN: Våra hållbarhetsutmaningar lokalt och globalt behöver ökad samverkan samt förståelse och insikt för att hämta hem frågorna och skapa handlingskraft. Detsamma gäller kris och beredskap för företag, samhälle och allmänhet. Miljö- och klimat/Kris och beredskap är områden som får allt mer med varandra att göra. Genom att få ut stiftelsens existens och syfte och sprida kunskap som är tillgänglig när lyssnaren är mottaglig, når vi gränslöst ut till beslutsfattare i företag, myndigheter och organisationer samt privatpersoner likväl som kommande generation. Kunskap och innovation är två viktiga framgångsnycklar i en snabbföränderlig värld och osäker värld som står inför en stor omställning.

VARFÖR PODD: Poddlyssnandet exploderar just nu och en av tre vuxna lyssnar idag regelbundet på podd. Podd är ett nära media och vi når människor när som helst under dygnet på lyssnarens villkor. Konversationspoddar är glädjande populärt och många efterlyser poddprogram där man dyker ner på djupet och gärna att det innehåller både lärande och underhållning.

VAD VILL STIFTELSEN UPPNÅ: Genom podden kan vi samverka och sprida kunskap, insikt och ställa frågor där människor utifrån sin profession levererar innehållet. Vi ser till att hållbar utveckling samt kris och beredskap hålls levande och accentueras. Programmen kan enkelt delas och appliceras i olika mediakanaler för ökad spridning. (hemsidor, nyhetsbrev, sociala medier etc)

VAR KOMMER PODDEN FINNAS: Där poddar brukar finnas!

INNEHÅLL PODD: Utifrån stiftelsens syfte och ändamål kunskaper, insikter och kompetens kopplat till de globala målen, kris och beredskap, våra utmaningar i en omställning, ökad otrygghet, innovation, människan i förändringens tid, attityder, våra vatten, självförsörjningsgraden, jordbruket, cyberkriminalitet, extremväder, tips och goda råd, nyheter, aktuella ämnen, forskning

MÅLGRUPP: Företag, organisationer, samhälle och privatpersoner.
Vi vill komma igång så fort som möjligt utifrån rådande läge!

OMFÅNG: Projektet ska vara fortlöpande och vi börjar med en projektperiod på fyra år.
PODD FREKVENS: ca 1 program/mån.
BUDGET: Vi kommer under en 4 års-period behöva ett kapital om ca 850 000 kr.
(För att komma igång med projektet behöver vi 225 000 kr för år 1.)
KONTAKT PODDPROJEKT: Maria Floxner 0706-20 96 56

HJÄLP OSS ATT FÅ IGÅNG PROJEKT PODD. KLICKA HÄR