JAG VILL STÖDJA PROJEKT HUMLAN & STIFTELSENS ARBETE! KLICKA HÄR – GLÖM INTE UPPGE DIN MAILADRESS!

ORIGINAL_ENDAST_HUMLAN_BRUN

VÅRT LIVSVIKTIGA HUMLE-PROJEKT
Visa att Du hjälper till så fler vill göra som Du!

(Längre ner på sidan – enkel instruktion om hur du kan stötta projektet)
Den biologiska mångfalden har gått in i en högriskzon. Vi behöver bli fler som förstår vad det handlar om och börja göra vad vi kan. Är vi många får vi snabbare den förändring vi vill ha. Låt oss visa att vi bryr oss och hjälper till!

Biologisk mångfald är nödvändigt för allt levande på jorden. Det är variationen av natur, djur och livsmiljöer som vi människor inte kan överleva utan. Den biologiska mångfalden är med andra ord en överlevnadsfråga och som är starkt hotad. Forskare världen över har lyckats enas och definiera nio så kallade planetära områden och  gränser som vi måste hålla oss inom för att säkerställa vårt liv på jorden. Förlusten av biologisk mångfald och klimatförändringarna är två av dessa områden som idag ligger särskilt illa till, och i synnerhet  den biologiska mångfalden som har gått in i en högriskzon. ”Förlorar vi den biologiska mångfalden kan vi inte få den tillbaka” (Europeiska kommissionen)

Men vad betyder det för oss människor?
Svar: Allt!
 

  • 1/3 av den mat vi äter är beroende av bin och andra pollinatörer
  • Många läkemedel kommer från naturen
  • Växterna renar vår luft och avger syre som vi andas
  • Kläder som vi använder kommer från naturen
  • Den biologiska mångfalden bidrar till att rena vårt vatten
  • etc

SÅ HÄR KAN DU HJÄLPA TILL!

FLER BEHÖVER FÖRSTÅ VAD BIOLOGISK MÅNGFALD ÄR OCH VAD MAN KAN GÖRA.
Humleprojektet sprider kunskap och visar på möjlighet hur du enkelt kan hjälpa till. Och det viktigaste av allt, hur du kan synliggöra vad du gör, så vi blir många som gärna vill hjälpa till och vill göra rätt. 

VI ÖNSKAR ATT HUMLAN SYNS OCH SPRIDER SIG TILL SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT.
Vi har tagit fram en liten humla  i kork med hjälp av Eslövs Korkfabrik (Se bild). Humlan är symbolen för vårt projekt. Humlan är bränd på en korkplatta (8×5 cm) och med en kil i kork så du kan sticka ner den i jorden. Skylten har också texten ”Här lever livet! Jag hjälper till”  Se bild. 

Till alla som vill stödja humleprojektet och stiftelsens arbete och som vill hjälpa till, 
– VI SKICKAR DIG HUMLAN PER POST!
– VIA MAIL FÅR DU INFORMATION OM BIOLOGISK MÅNGFALD OCH TIPS PÅ VAD DU KAN GÖRA!

Humlan önskar vi att du sätter på en plats där du försöker bidra till en biologisk mångfald – i din trädgård, på din balkong eller du kan ge bort humlan som en en present till någon som ”behöver göra skillnad”. Har du ingen trädgård eller balkong finns det många fler möjligheter att bidra till en biologisk mångfald, till exempel genom att handla ekologisk mat. Sätt humlan på din brevlåda, sopkärlet eller någon annanstans och på en väl synlig plats. Synliggör vi humlan visar vi att vi är fler som bryr oss och gör något för en hållbar utveckling!

BÖRJA HÄR – STÖTTA HUMLEPROJEKTET

1.Donationsbeloppet är valfritt.
Swisha ditt bidrag på nr: 123  534 870 1 (Fler betalningsalternativ hittar du här – klicka)
2. När du swishar eller betalar in via bankgiro skriver du i meddelanderutan;

  • Ditt för- och efternamn
  • Humlan
  • Din mailadress  
  • SKICKA – KLART!

Du kommer nu få ett mail av oss;
– I mailet kommer vi fråga efter din adress så att vi kan skicka dig humlan per post.
– I mailet får du också informationen om humleprojektet och biologisk mångfald och vad du kan göra för den biologiska mångfalden! 
STORT TACK FÖR ATT DU VILL HJÄLPA TILL! Det är ditt stöd som möjliggör att vi kan driva projekt som humleprojektet.
(Personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR)

Not. Mailet innehåller också en poängtabell för dig med trädgård eller balkong där du kan se om du är på väg åt rätt håll.
Det ska vara kul att göra rätt!
”Stiftelsen Hållbar utveckling samt Kris och Beredskap, är välkommen att dela mitt arbete med poängtabellen för vilda trädgårdar – jag är bara glad om det kan inspirera människor att göra något för den behövande naturen”
Rasmus Ejrnæs på DCE – Department of Ecoscience, Aarhus Universitet i Danmark

Genom projektet lyfter vi särskilt fram Mål 15 (Globala Målen) EKOSYSTEM OCH BIOLOGISK MÅNGFALD
”Hållbara ekosystem och biologisk mångfald är grunden för vårt liv på jorden. Att tillgodose mänsklighetens behov av livsmedel, energi, vatten, mineraler och råmaterial utan att skada den biologiska mångfalden och säkerställa hållbart nyttjande ekosystemtjänster är en avgörande utmaning för vår överlevnad.”

NeedToTalk24 är ett initiativ från Stiftelsen Hållbar utveckling samt Kris och Beredskap i samarbete med Psykologpartners. Psykologpartners drivs av värme, kunskap, utveckling och mod och arbetar både med privatpersoner, företag och offentlig sektor. Psykologpartners har över 20 års erfarenhet och spetskompetens inom bland annat psykologi, utbildningar, terapi/samtal och grupp- och organisationspsykologi. De kan hjälpa dig där du är, för ett effektivt och hållbart (arbets-)liv. Behöver du hjälp med att komma vidare utanför deras kompetensområden, har de ett etablerat nätverk av kunskap och professioner. Du kan känna dig trygg. Psykologpartners har också ett brett nätverk och samverkan vid större samhällskriser.

I en akut nödsituation eller vid omedelbar fara, ringer Du alltid 112.
Polis: 114 14 | Sjukvårdsrådgivningen: 1177

NeedToTalk24 – När Du behöver prata med någon. För små och medelstora företag.

NeedToTalk24 är en stödfunktion för Dig som ägare, styrelsemedlem eller som arbetar i ledande position i företag/organisation. I en värld under ständig och snabb förändring blir situationen ibland ohållbar.
Vem ringer Du när Du känner att Du behöver prata med någon?

NeedToTalk24 vill vara det självklara valet om Du hamnar i någon form av ”kris” och känner att Du behöver prata med någon eller behöver hjälp att hitta vägen till en lösning. Vi vill gärna försöka hjälpa Dig att komma vidare. Oavsett om det gäller arbetet eller privat, i en kritisk situation, i ett svårt läge eller kanske inför en avgörande vändning.

Bra att veta om NeedToTalk24
Tillgänglighet – Kan vi inte svara när Du ringer återkommer vi inom 24 timmar eller närmaste kommande vardag.
Konfidentialitet – Vi har tystnadsplikt och samtalet är konfidentiellt, dvs vi sparar inga anteckningar eller några uppgifter.
Kostnadsfritt första samtal

Kan vi inte svara direkt, måste Du skicka oss ett sms (Prata INTE in ett röstmeddelande)
Sms:et skickas till samma nummer som Du ringer (0708-23 50 88) och ska innehålla:
1. NeedToTalk24
2. Ditt telefonnummer
3. Ditt för- och efternamn
Vi kontaktar Dig så snart vi kan och inom 24 timmar. Kan vi inte nå Dig vid första försöket, gör vi ytterligare ett försök. Når vi Dig inte vid andra försöket måste Du höra av Dig igen om Du behöver prata.

Genom projektet lyfter vi särskilt fram Mål 3 GOD HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE (Globala Målen) ”God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling”

Du kommer prata med Fredrik Gunnarsson

needtotalk24

STARTA PODDEN, för insikts- och kunskapsspridning!

Var med och starta podden ”Hållbar utveckling Kris och beredskap”.
Att förändra världen börjar alltid med dig själv och vi kommer behöva samverka för att skapa en stark rörelse framåt för en hållbar utveckling. Här vill vi gärna vara med och göra skillnad! I podden når vi gränslöst ut till människan och över generationer med möjlighet att bidra till en hållbar förändring, för dig som privatperson eller företag.
Klicka här för att bidra till att ”starta podden”! 

Genom podden bjuder vi på kunskap och skapar insikter med intressanta människor och professioner i ämnen som ökar vårt medvetande och motivation. För att hitta vägen framåt behöver vi inspiration och intryck för att se möjligheter. Att tänka globalt och agera lokalt.
Insamlingsstiftelsen ”Hållbar Utveckling samt Kris och Beredskap” har därför startat en donationsinsamling för poddprojektet.
Här kan du som företag eller privatperson bidra med valfritt belopp och hjälpa oss att få igång podden. ”Många bäckar små” och vi står beredda att dra igång så snart vi nått budget för projektets första år. Du som bidrar förblir anonym men du måste uppge ditt namn vid transaktionen (enligt lag).

//Varmt tack. Vi hörs i podden!

PODDEN: Våra hållbarhetsutmaningar lokalt och globalt behöver ökad samverkan samt förståelse och insikt för att hämta hem frågorna och skapa handlingskraft. Detsamma gäller kris och beredskap för företag, samhälle och allmänhet. Miljö- och klimat/Kris och beredskap är områden som får allt mer med varandra att göra. Genom att få ut stiftelsens existens och syfte och sprida kunskap som är tillgänglig när lyssnaren är mottaglig, når vi gränslöst ut till beslutsfattare i företag, myndigheter och organisationer samt privatpersoner likväl som kommande generation. Kunskap och innovation är två viktiga framgångsnycklar i en snabbföränderlig värld och osäker värld som står inför en stor omställning.

VARFÖR PODD: Poddlyssnandet exploderar just nu och en av tre vuxna lyssnar idag regelbundet på podd. Podd är ett nära media och vi når människor när som helst under dygnet på lyssnarens villkor. Konversationspoddar är glädjande populärt och många efterlyser poddprogram där man dyker ner på djupet och gärna att det innehåller både lärande och underhållning.

VAD VILL STIFTELSEN UPPNÅ: Genom podden kan vi samverka och sprida kunskap, insikt och ställa frågor där människor utifrån sin profession levererar innehållet. Vi ser till att hållbar utveckling samt kris och beredskap hålls levande och accentueras. Programmen kan enkelt delas och appliceras i olika mediakanaler för ökad spridning. (hemsidor, nyhetsbrev, sociala medier etc)

VAR KOMMER PODDEN FINNAS: Där poddar brukar finnas!

INNEHÅLL PODD: Utifrån stiftelsens syfte och ändamål kunskaper, insikter och kompetens kopplat till de globala målen, kris och beredskap, våra utmaningar i en omställning, ökad otrygghet, innovation, människan i förändringens tid, attityder, våra vatten, självförsörjningsgraden, jordbruket, cyberkriminalitet, extremväder, tips och goda råd, nyheter, aktuella ämnen, forskning

MÅLGRUPP: Företag, organisationer, samhälle och privatpersoner.
Vi vill komma igång så fort som möjligt utifrån rådande läge!

OMFÅNG: Projektet ska vara fortlöpande och vi börjar med en projektperiod på fyra år.
PODD FREKVENS: ca 1 program/mån.
BUDGET: Vi kommer under en 4 års-period behöva ett kapital om ca 850 000 kr.
(För att komma igång med projektet behöver vi 225 000 kr för år 1.)
KONTAKT PODDPROJEKT: Maria Floxner 0706-20 96 56

HJÄLP OSS ATT FÅ IGÅNG PROJEKT PODD. KLICKA HÄR